Για μια πραγματικη Δημοκρατια

Ελλαδα >Μακεδονια κυριε Ραν !

Advertisements

Το φερνω σαν ειδηση , γιατι αξιζει να το σχολιασουμε σωστα σαν Ελληνες …
«αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την αυστραλιανή υποψηφιότητα στο Σ.Α. του ΟΗΕΗ ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν. Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον κ. Ραν, ο οποίος κατηγόρησε την ΠΓΔΜ για «κλοπή της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού». Ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι (Pero Stojanovski), δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αλλά και συγγνώμη. «Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», απάντησε ο κ. Στογιανόβσκι σε σχετική ερώτηση. Ο ίδιος ο κ. Ραν είναι πάντως ανένδοτος. «Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη», τονίζει.

Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Ραν ανέφερε: «Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω».

Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

Πρόσφατα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο».
Αγαπητέ φιλέλληνα κύριε Ραν ,
καμμια απολύτως κλοπή δεν εχει κάνει η «πρώην Μακεδονική επαρχία της Γιουγκοσλαβίας » ονομασία την οποία έδωσε στην φίλη Χώρα , ο Κροατικής καταγωγής ηγετης της , ο ήρωας του Β παγκοσμίου Πολέμου και των δημοκρατικών αγώνων των λαών της Βαλκανικής, στρατηγός Τίτο…
Η ηλίθια , πατριδοκάπηλος ,βεβιασμένη και ατεκμηρίωτη αντίδραση της Ελληνικής δεξιάς και συντηρητικής παράταξης , ακόμα μια φορά, επέλεξε την εθνική απομόνωση και τον είλωτα καθε σοβαρού ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη , που αντί να δει την Χώρα μας να συγχαίρει την γείτονα και να περιορίσει τις απαιτήσεις της ,σε διακυβερνητικές συνομιλίες , για το πως θα μπορουσε να εξασφαλιστεί στα Μακεδονικά σχολεία της γειτονικής χώρας η διδαχή της Ελληνικής γλώσσας , συνθηκη την οποία τίμησε πριν την μύησή του , τόσο ο βασιλέας των Μακεδόνων Φίλιππος , οσο και ο Μέγας Αλέξανδρος ,ο «ζωντανός θεός » για καθε άνθρωπο που ζούσε στην εποχή του για ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη , μεχρι τον Ινδο ποταμό στα βάθη της Ασίας , προτίμησε την σύγκρουση και τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, λόγω του παράλογου αιτήματος, να επιβάλει την ονομασία μας ανεξάρτητης και ελευθρης Δημοκρατικής Χωρας !
Μην θυσιάζετε λοιπόν άστοχα την λαϊκή ενότητα των πολιτών σας και την καταψήφιση μιας φιλικής και γειτονικής Χωρας , της υποψηφιότητας της Χωρας με τους περισσότερους ομογενείς μας στον πλανήτη, για το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ…
Η γνωμοδότηση της Χωρας σας σχετικά με το θέμα αυτο, ότι οποία Χώρα του πλανήτη θα επιθυμούσε σήμερα η στο μέλλον να χρησιμοποιεί Ελληνικής προέλευσης ονομασία όπως η «Μακεδονία »
η «Θεσσαλία «, η «Θράκη » κλπ , θα έπρεπε να διακηρύξει σαν επίσημη γλώσσα απαραίτητα την Ελληνική θα προσέφερε σίγουρα πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον Πολιτισμό που επιθυμείτε με την στάση σας να διαφυλάξετε , ανοίγοντας ίσως τα μάτια στους πολιτικούς μας , που αντί να ενώσουν τα Βαλκάνια σε μια αναπτυξιακή δύναμη ελπίδας για όλους τους λαούς τους , ψάχνουν ηλίθιες, αβάσιμες και κακόγουστες αφορμές, για να μας διχάζουν .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s