Για μια πραγματικη Δημοκρατια

Αρχική » ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! » Πως μπορει να ξαναγυρισει η αναπτυξη » Τι ειδους «αριστοι » μπορουν να μας βγαλουν απο την κριση ?

Τι ειδους «αριστοι » μπορουν να μας βγαλουν απο την κριση ?

Advertisements

1. Αυτοί που αποδεδειγμενα , αγαπούν , την δουλειά , την δημιουργία και μισουν τον εύκολο πλουτισμό , τον ξύλινο πολιτικό λόγο και το ψέμα .
2.Αυτοί που τυγχάνουν της αναγνώρισης οχι μόνο απο ντόπιους αλλά κυρίως απο αλλοδαπούς κριτές , για να εχει διεθνή βαρύτητα η προσωπικότητα τους και οχι μόνο τοπική χρησιμότητα για διατήρηση ενος σάπιου κατεστημένου απο τον δικομματισμό και την συντεχνία την οποία θα υπερασπίζονται σε μια άνομη διανομή της εξουσίας , ακόμα και αν αυτη αφορά τα πιο υψηλά κλιμάκια του δημόσιου βίου όπως τα πανεπιστήμια. Γιατί στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ελλειμα δημοκρατίας, αφορά τον τρόπο και το κόστος μετάδοσης της γνώσης . Κόστος πολιτικό , σε μια Χώρα που αποδεδειγμενα κρύβει τον Πολιτισμό της
για να μην δυσαρεστήσει την εκλογική της πελατεία.
3.Αυτοί που ξέρουν να μάχονται έστω και μόνοι, προκείμενου να υπερασπιστούν τις ιδέες τους , μεχρι την ολοκλήρωση τους χωρίς συμβιβασμούς και πισωγυρίσματα.
4. Αυτοί που , γυναίκες η άνδρες , πιστοί στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Πολιτείας, αγωνίζονται συστηματικά για να αλλάξει συνθεμελα η κακή νοοτροπία των Ελλήνων, να μην έχουν, εμπιστοσύνη στην πολιτική , στους πολιτικούς και σε αυτούς που καλούνται να υπερασπιστούν το δίκαιο, με τίμημα την ίδια την προσωπικοτητας , το επίπεδο της ατομικής τους ζωης και αυτο των αγαπημένων τους .
5.Αυτοί που έχουν γερο στομάχι, για να καταπίνουν τα πικρόχολα σχόλια, αυτών που δεν μπορουν να τους ακολουθήσουν σε αυτο τον ανηφορικό μονόδρομο της υπεράσπισης του κοινού συμφέροντος με όποιο κόστος, βάζοντας και την ζωή τους ακόμα στην υπηρεσία του σκοπού .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: