Για μια πραγματικη Δημοκρατια

Το μανιφεστο της ιδανικης Πολιτειας

Advertisements

Φίλοι επισκέπτες του μπλοκ , «σαν φίλος του ΓΑΠ » απο το 2004 μεχρι και σήμερα , αυτές τις δύσκολες ώρες για το νεοσύστατο Έθνος μας , συγκριτικά με τους συμμάχους μας σε Αμερική και Ευρώπη, αισθάνομαι την αναγκη να προβώ στην σύνταξη ενος πολιτικού μανιφέστου, με τον διακαή πόθο και ελπίδα, αυτά που μας ενώνουν , να βγουν πραγαμτι απο πάνω αυτών που μας χωρίζουν και οραματικά τουλάχιστον , να μπορούμε να φανταστούμε μαζί,
μια Ελλαδα αντάξια του Πρόεδρου μας και σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας,
Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου.
Τα αξιακα μας πρότυπα της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 , μεχρι σήμερα, ποτέ δεν κατάφεραν να ενώσουν τον λαό μας και να πάρει σταθερή ανοδική πορεία η οικονομία και η κοινωνια μας !
Ο λόγος ειναι ότι μια ολόκληρη γεννια αργότερα , το παγκόσμιο πολιτικό προτσές εχει αλλαξει .
Το 1974 , εθνική ανεξαρτησία σήμαινε , κατάργηση της ξενόφερτης βασιλείας , οριστική απομάκρυνση των στρατιωτικών, απο την βίαιη και παράνομη κατάληψη της εξουσίας και κατάλυση του Συντάγματος , εδραίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και παραδειγματική τιμωρία των προδοτών της Κύπρου .
Λαϊκή κυριαρχία , σήμαινε εθνική συμφιλίωση με τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και του απελευθερωτικού αγώνα κατά των Γερμανών και στην συνέχεια κατά των συμμάχων μας ,που παράνομα στην συνθηκη της Γιαλτας , όρισαν η «Ελλαδα να ανήκει στην Δύση » αιματοκυλώντας τον λαό μας και προκαλώντας εμφύλια σύρραξη με πολλαπλάσια θύματα απο αυτά της μάχης κατά των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών …
Τέλος , κοινωνικη απελευθέρωση , σήμαινε πρωτίστως η εξασφάλιση του δικαιώματος επιλογής συζύγου σε όλες τις γυναίκες, καθώς και διαζυγίου αλλά και των όρων ανατροφής των παιδιών τους , με την οικονομική στήριξη των πατεράδων τους , σε ένα περιβάλλον προστασίας της μητρότητας …
35 χρόνια αργότερα , με κατεξοχήν εναλλαγή κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και στην συνέχεια της ΝΔ τόσο ο πολιτικός, οσο και ο κοινωνικός χάρτης της Χωρας εχει αλλαξει εν μέρει .
Όμως η Χώρα οδηγείται σταδιακά σε χρεωκοπία, που σημαινει ότι οι θεσμοί πρέπει να αλλάξουν, οι λέξεις που καθόριζαν τις αξίες μας απο το 1974 , πρέπει να αποκτήσουν διαφορετική βαρύτητα και νόημα , για να καλυφθεί το ελλειμα ηθικής, που απο τα πιο επίσημα χείλη , χαρακτηρίζει την ελληνική Πολιτεία στο σύνολο της ….
Είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για εθνική ανεξαρτησία , όταν 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι , ειναι στην κυριολεξία η αφρόκρεμα των κομματικών στρατών των 2 κομμάτων εξουσίας ?
Η απάντηση δίνεται απο τις συνεχείς συστάσεις και επιτηρήσεις που δέχεται η Χώρα μας , για την διόγκωση του δημοσιονομικού της ελλειματος !
ΟΧΙ!
Είναι δυνατόν σήμερα να μιλάμε για λαϊκή κυριαρχία ,
όταν καθε δήμος η κοινότητα , καθε δημοσία υπηρεσία η ΔΕΚΟ , ειναι συντεχνιακές ομάδες υπάλληλων που καθορίζουν την λειτουργία τους με γνώμονα πως θα προστατέψουν τα συμφέροντα της συντεχνίας τους σε βάρος εκείνων του μεμονωμένου πολιτη ?
Είναι δυνατόν να μιλάμε για καταθεση βιογραφικών για πρόσληψη Γ.Γ με αντικειμενικές διαδικασίες και να ζητείται η σύσταση 2 προσώπων απο τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ?
Μπορεί να θεωρηθεί σοσιαλιστική πρακτική
ο κομματισμός της δημοσίας ζωης σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία ?
Ασφαλώς ΌΧΙ!
Τέλος ,όταν όλες οι σχετικές στατιστικές δειχνουν ότι το 6% τουλάχιστον σε καθε πληθυσμό της γης αποτελείται απο ομοφυλόφιλους , πόσο νόμιμο και σοσιαλιστικό ειναι , να απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται και να μπορουν να υιοθετούν παιδιά , ζώντας μια φυσιολογική ζωή ανάμεσά μας , επενδύοντας στην αγορά γης και αγαθών , χρηματιστικών προιοντων η άλλης μορφής επενδύσεων αν δεν μπορουν να κληρονομήσουν νομίμως τον σύντροφό τους ?
Πως μπορεί σήμερα μια Χώρα μέλος της ΟΝΕ για να μπορεί να διδάσκει το μίσος για τους γείτονές της , βασισμένο σε εθνικιστικής κατασκευής μύθους και στερεότυπα, να απαγορεύει την ελευθέρα διακίνηση ιδεών, τόσο στο δόγμα οσο και στην παιδεία , χρεώνοντας το κόστος συντήρησής τους τον ελληνικό λαό και απαγορεύοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον ανταγωνισμό σε ένα καθεστώς με κύριο χαρακτηριστικό την ελεύθερη αγορά ?
Είναι προφανές ότι τα αίτια της σημερινής χρεωκοπίας του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος, ειναι παράγωγα του κομματισμού της δημοσίας ζωης του τόπου .
Η ιδανική πολιτεία την οποία υπηρετώ ιδεολογικά, πρέπει να βρει απαντήσεις σε όλα αυτά τα οποία έχουν εκτεθεί και σκιαγραφούν τις αιτίες που φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα .
Η πραγματική δημοκρατία που επαγγελομαι , ειναι ένα πολιτικό μανιφέστο με 3 βασικά δόγματα και άξιες .
1. Δημοκρατική διαδικασία στην εκλογή αντιπροσώπων του λαού
Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σε καθε πολιτη που ζει στην Ελλαδα και ειναι φορολογικά ενήμερος .
Δεν νοείται καποιος που οφείλει στην Πολιτεία , να εχει άποψη για τα πρόσωπα τα οποία θα τον κυβερνήσουν …
2.Υποχρέωση συμμετοχής σε συλλογική δράση
απο το σχολείο σε καθε χώρο εργασίας , σε δημόσιο η ιδιωτική επιχείρηση και μισθοδοσία με ενημέρωση εκλογικού βιβλιάριου
3.Κατάργηση του δικομματισμού/φαλλοκρατίας και του σεξισμού
καταργηση του δικαιώματος της μονιμότητας των δημοσίων υπάλληλων για καθε νεα πρόσληψη, εφαρμογή διδάκτρων στην παιδεία για όσους έχουν και δωρεάν για όσους δεν έχουν , απαγόρευση της ανέγερσης νέων πάσης φύσεως ναών και χώρων προσευχής με έξοδα του δημοσίου, κατάργηση καθε σύμβασης έργου ιερέων και απαγόρευση θρησκευτικης προπαγάνδας στα σχολεία .
Δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας στους ομοφυλόφιλους , ποσόστωση της συμμετοχής των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες 1/1 για διοικητικά συμβούλια εταιριών , σωματεία, βουλή, δήμους ,κοινότητες ,νομαρχίες , περιφέρειες κλπ ,εξίσωση του χρόνου εργασίας για τον υπολογισμό των συντάξεων .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: